Basket Kalmthout

Onze van oorsprong Essense sportclub heeft in september 2013 het initiatief genomen om aan het sportaanbod van de gemeente Kalmthout ook basketbal toe te voegen.

Een satelietproject dat we willen realiseren om ook de kinderen van Kalmthout de kans te geven om in hun eigen gemeente de sport te ontdekken en te spelen dat het graag wil spelen.

En dan mag basketbal ook bij de keuzemogelijkheden zijn.

Waarom ook Kalmthout?

Dit initiatief is er gekomen omdat we meer en meer vragen van kinderen uit Kalmthout kregen die wilden aansluiten. Maar de afstand en de tijdsbesteding om naar Essen te komen bleek telkens toch het grootste dilemma om bij onze club aan te sluiten. Zeker voor de lagereschoolkinderen, die grotendeels afhankelijk zijn van hun ouders om op hun sportplek te geraken.

Voor wie?

Esbac heeft dit satelietproject opgestart voor kinderen uit de lagere school. En dit als kennismaking om van begin september tot einde mei wekelijks één uur komen proeven van basketbal.

Kinderen die ook willen deelnemen aan een competitie worden gevraagd minstens één maal wekelijks een training bij te wonen met de respectievelijke leeftijdsgroep te Essen.

Concreet

De training worden gegeven in de sporthal van Gitok in de Vogelenzangstraat 10. Dit elke donderdag van 17u30 tot 18u, uitgezonderd de schoolvakanties. En zoals reeds vermeld enkel voor de kinderen van de lagere school.

Eigen sportieve kledij en schoenen is voldoende. Er is geen verplichte clubkledij dat aangekocht moet worden. Het gehele seizoen mag je gedurende 3 weken gratis komen proberen. Bevalt het je dan bedraagt het lidgeld 110 euro en je krijgt een sportseizoen vol basketbalplezier.

Interesse of nog vragen?

info@esbac.beComments are closed.